Over Konjyo Dojo

Wij wilden een naam voor onze dojo, die voor ons beide een diepere, filosofische betekenis heeft. Het leven wat je leeft en geleefd hebt, dat wat je persoonlijk wilt bereiken, vormt je zoals je bent.  En het beoefenen van het Kyokushin heeft hier zeker toe bijgedragen.

De naam van onze dojo betekent in het Nederlands  “Groeiende Kracht”. Dit in alle opzichten. De diepere betekenis is dat je ondanks de tegenslagen welke je op je levenspad tegenkomt toch de kracht ontwikkeld om er weer bovenop te komen.

Zo wordt je uiteindelijk geestelijk sterker. Lichamelijk ontwikkel je, door onze manier van trainen, ook meer kracht. Daarnaast leer je met respect en tolerantie omgaan met anderen. Al heeft die persoon een andere achtergrond.

Takao Mizuno

Takao
Mizuno

De Nederlandse naam is door onze karatevriend Takao Mizuno met veel zorg in het Japans vertaald tot: Konjyo dojo  (spreek uit: Kondjo do-djo)

De school is opgericht op 3 september 2008 en is aangesloten bij de NKKO (Nederlandse Kyokushinkai Karate Organisatie). Deze is op haar beurt weer aangesloten bij de wereldbond KWF (Kyokushin World Federation).

De karakters van Konjyo Dojo staan voor de volgende begrippen:

  • Spirit een sterke innerlijke ziel met vastberaden karakter, goede mentaliteit en een grote daadkracht.
  • Nature van nature een levendige, vurige, eerlijke en dappere persoon.
  • Temper temperamentvol, vriendelijk, hartelijk, zich aan kunnen passen aan elke situatie.
  • Will power verlangen om te groeien en beter te worden, zowel lichamelijk als geestelijk.
  • Guts moedig, onverschrokken en onbevreesd.
  • Fighting spirit de wil om te vechten om te bereiken wat je wilt.
  • Tendency een vaststaande mening, op een punt/doel gericht zijn.